8 Kasım 2009 Pazar

DOĞA HARİKASI MAŞUKİYE

MAŞUKİYE




İlimizde dağ turizmi açısından çok elverişli bir konumda olan Kartepe. İzmit'in güney doğusundadır. Yüksekliği 1606 m'dir. Çam, kayın, ıhlamur ağaçlan ve rengarenk çiçeklerle çevrilmiş yoldan Kuzu Yaylası'na gelindiğinde temiz havanın, panoramik manzaranın ve vahşi doğanın birbiriyle kaynaştığı görülür. Kış sporlarının yapıldığı diğer turistlik bölgelerimizden deniz manzarasına sahip birkaç dağdan biri olması nedeniyle ayrı bir güzellik taşıyan Kartepe, yaz ve kış faydalanılabilecek bîr özelliğe sahiptir. Kartepe ormanları ve Kuzu Yaylası, günübirlik turizme'de hizmet vermekte, gelenlerin tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Günümüzde bahar ve yaz aylarında gezilmeye daha elverişli olan Kartepe yapılan otel ve kayak pistleriyle kış sporları için'de ideal bir merkez haline gelmiştir. İstanbul'a 120 Km , İzmit'e 37 Km, Maşukiye'ye 17 Km uzaklıktaki Kartepe özellikle Büyük merkezlere uzaklığı,dağ yolunun sürekli açık olması ve gelenlerin her türlü ihtiyacının rahatlıkla karşılanabiliyor olması ile cazip bir merkez olmaktadır.



NASIL GİDİLİR



Maşukiye' ye Gelmek için karayolunu veya demiryolunu tercih edebilirsiniz.Kara yoluyla gelmek için E-5 veya TEM Otoyolu tercih edilebilir.Tem otoyoluyla gelecekseniz İzmit doğu çıkışından çıkıp Adapazarı yönüne dönünce Sapanca ayrımından girin yaklaşık 7-8 Km sonra Maşukiye' desiniz. E-5 Karayolunu tercih ederseniz İzmit'ten yaklaşık 7-8 Km sonra sapanca ayrımından girin 7-8 Km sonra Maşukiye' desiniz. Demiryolunu tercih ederseniz Haydarpaşa gar'ından Trene bindiğinizde Maşukiye' de inme şansına sahipsiniz.Ancak doğru trene binmeniz ve Maşukiye tren istasyonun' da indikten sonra Alabalık tesislerine ulaşmak için yaklaşık 1 Km yürümeniz gerekmektedir.

İSTANBUL'dan ANKARA istikametinde yola çıktığınız zaman yaklaşık 80 Km sonra İzmit'e ulaşacaksınız. İZMİT BATI Çıkışı ve KANDIRA Çıkışların'dan çıkmayın.Yola Devam ettiğinizde İZMİT DOĞU Çıkışını göreceksiniz.
Gişelerden çıktıktan hemen sonra ADAPAZARI,KARTEPE Çıkışından çıkıp D-100 Karayoluna çıkıp ADAPAZARI Yönünde yaklaşık 200 Mt gittikten sonra sağa SAPANCA Yönüne dönün.












7-8 Km Sonra MAŞUKİYE'ye ulaşmış olacaksınız








2 yorum:

  1. :)
    Merhaba Ardayasbu.
    Blogun hayırlı olsun; emeğine sağlık..
    Tevafuken rastladım adresine az önce..
    Ben de İzmitli olduğum için pek bir sevindim ..

    Kolay gelsin;sevgilerimle..

    Libyana

    YanıtlaSil
  2. sağol canım uğramana çok sevindim.
    :))

    YanıtlaSil